Maakuntasuunnistus 2020

MKS2020 Muurame, lähtö. Kuva Jani Kurhinen.
Maakuntasuunnistuksen 2020 voittaja Jämsä. Vas. Merja Rantanen, Elias Ronkainen, Mia Taini ja Aarni Ronkainen. Kuva EJ.
Muurame suunnisti toiseksi. Vas. Teemu Karjalainen, Veera ja Kaisa Klemettinen, Anton Sulkula. Kuva EJ.
Puulaakisarjan voittaja SK Räme Riku-Pekka Piippo, Antti Leppänen, Kyösti Peltokangas ja Hannes Luiro. Kuva EJ.

 

Maakuntasuunnistus 7.9.2020 Muuramessa.

 

Jämsä voitti vuoden 2020 Maakuntasuunnistuksen joukkueella Merja Rantanen, Elias Ronkainen, Miia Taini ja Aarni Ronkainen. Tapahtuman isäntä oli Muuramen kunta ja järjestelyt hoiti tyylikkäästi Muuramen Rasti.

Jämsä oli jo ennakkoon voittajasuosikki ja kaikki joukkueen jäsenen suunnistivat osuuksiensa kärkiaikoja. Ensimmäisessä vaihdossa Merja Rantanen tuli ensimmäisenä 17 s. ennen Muuramen Veera Klemettistä. Toisessa vaihdossa Elias Ronkainen johti jo selvästi. Kolmennella osuudella Muuramen siirtyi johtoon Teemu Karjalaisen tykittäessä osuutensa nopeimmin. Jämsä oli 4 sekuntia perässä. Ankkuriosuudelle Jämsä ja Muurame pääsivät näin hyvissä astelmissa.

Voitto oli nyt kahden kauppa. Nuori Aarni Ronkainen hallitsi tilanteen ja juoksi muilta karkuun. Näin Jämsä voitti selkeällä erolla muihin. Muuramen joukkueessa juoksivat  Veera Klemettinen, Kaisa Klemettinen, Teemu Karjalainen ja Anton Sulkula. Jyväskylä oli kolmas. Ankkuriosuuden nopein oli Jani Lakanen Jyväskylä 3-joukkueesta.

Puulaakisarjan voiton vei SK Räme joukeeella Riku-Pekka Piippo, Antti Leppänen, Kyösti Peltokangas ja Hannes Luiro. Toinen oli Jyväskylä 8 ja kolmas Jyväskylä 7.

Kilpailun tarkoitus on tuoda suunnistusta esille kunnissa ja yleisölle. Tapahtuma pyrkii olemaan leppoisa, suunnistetaan tosisaan, mutta ei hampaat irvessä. Kilpailu ei ole myöskään SM- tai aluemestaruuskilpailu, vaan matalan kynnyksen hauska suunnistustapahtuma. Toivottavasti kunnat uskaltavat ottaa järjestelyvastuun järjestelyistä jatkossakin yhdessä paikallisen suunnistusseuran voimin. 

Kilpailu suunnistettiin 4-osuuksisena kuntajoukkuein. Osallistumisoikeus oli kaikilla Keski-Suomen ja Keski-Suomen Suunnistusalueen seurojen kotikunnilla. Joukkueeseen piti olla vähintään kaksi nais- tai tyttösuunnistajaa. Kuntasarjassa oli 21 joukkuetta ja Puulaakisarjassa 11. 

Muuramen Rasti                         Muuramen kunta                     Keski-Suomen Suunnistus

 

Tulokset

Osuusajat

Lehdistötulokset

Kuvia viestistä, Jani Kurhinen

 

Kartasta oli pudonnut käyrä ykkos-rastien läheltä. Pahoittelen! Rtm.

 

Kilpailuohje

Lähtölista  

Ratamestarin mietteitä

 

Pysäköinti ja kilpailukeskus, Kenttätie 15, Muurame

Kilpailukeskuksen kartta

COVID-19 ohjeistus                  SSL:n ohjeistus

Kilpailukutsu

Harjoittelukieltoalue, kulkeminen kartan kanssa kielletty ennen maakuntasuunnistusta.

Harjoittella voit kuitenkin mallimaastossa, katso Kuntorastit-sivulta Muuratharju, etelä