Mestaruuksia ja SM-mitaleita pyöräsuunnistuksesta

18.8.2022

Pyöräsuunnistuksen toinen SM-viikonloppu kisattiin 13-14.8 Valkealammin hiihtokeskuksessa

Rastiketut järjestivät keskimatkan ja viestin SM-kilpailut vuoden 2021 pyöräsuunnistuksen MM-kisojen kartalla. Valkealammin hiihtokeskuksen ympärillä, Etelä-Pohjanmaan kaakkoiskulmalla maasto oli nopeakulkuista kangasmaastoa. Ainakaan ikänaisten radoille vauhtia hidastamaan ei osunut paria märempää kohtaa lukuunottamatta kuin, suunnasta riippuen joko rohkeutta tai vahvaa reittä vaativat, jyrkät harjunrinteet.

Lauantain keskimatkalle osallistui noin 250 suunnistajaa Tuula Rasimus voitti D60-sarjan Suomen mestaruuden ja Ulla Yrjölä polki D50-sarjassa toiseksi. D50 sarjan kaikki mitalit tulivat Keski-Suomeen, kun JYPS:n Arja Nuolioja voitti ja Kalskeen Jonna Halttunen sijoittui pronssille.

Sunnuntaina mestaruuksista kamppailtiin pariviestissä, jossa ikäsarjoissa molemmat joukkueenjäsenet ajavat kaksi osuutta vuorotellen. MuuRan naisilla oli puolustettavanaan Lohjalla 2021 voitettu D100-sarjan mestaruus.

MuuRa:n viesti alkoi lupaavasti, kun Tuula Rasimus tuli vaihtoon toisena, n. 2 ½ minuttia johtavaa IF Minkeniä perässä. IF Femman, Ounasvaaran Hiihtoseura, Suunta Jurva ja Kauhava Wisa olivat kaikki noin minuutin päässä MuuRa:sta. Toisessa vaihdossa MuuRa oli siirtynyt johtoon, vaikka Ullalla menikin minuutin verran ylimääräistä ketjujumin selvittelyyn. OHS ja IF Femman vaihtoivat 2 minuuttia MuuRa:n perässä. Kolmannessa vaihdossa IF Minken oli noussut hetkeksi kolmanneksi, mutta muut joukkueet jäivät tasaisesti. Maalissa MuuRa:n joukkue julistettiin jälleen Suomen Mestariksi lähes 7 minuttin erolla seuraaviin.